ΕΤΟΠΑ

  Εργαστήριο Τοπικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης

Ο Παναγιώτης Φώτης είναι διδάκτορας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ο.Π.Α.) και εργάζεται στην Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού. Κατέχει Mphil και Msc στην οικονομική επιστήμη από τα πανεπιστήμια της Γλασκώβης και Ο.Π.Α. – Ε.Κ.Π.Α.

Η Διατριβή του εστιάζεται σε θέματα Πολιτικής Ανταγωνισμού και Βιομηχανικής Οργάνωσης. Είναι προϊστάμενος Διεύθυνσης της Γ.Δ.Α. της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Έχει διδάξει στα πανεπιστήμια: Ο.Π.Α., Πειραιώς, Στερεάς Ελλάδας τα μαθήματα της Μικροοικονομικής, Οικονομικά του Περιβάλλοντος και Αξιολόγησης Επενδύσεων.

Έχει δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά, ενώ είναι ο συν-συγγραφέας του βιβλίου ‘The Competitive structure of Gasoline Industry, Gazoline Price Asymmetries Across the Globe’.

Ο Δημήτριος Καραμπίνος είναι ο αρχηγός της ομάδας στο Τμήμα Διαγνωστικών και Επεμβατικής Ακτινολογίας στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου (TUM), οδηγώντας την ομάδα του σώματος Μαγνητικού Συντονισμού Έρευνας από το Σεπτέμβριο του 2012. Έλαβε το πτυχίο του από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου το 2003. Το 2008, έλαβε το διδακτορικό του από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο του Illinois at Urbana-Champaign. Μεταξύ του 2009 και του 2012, ήταν υπότροφος μεταδιδακτορικός ερευνητής στην Ερευνητική Ομάδα για την ποσοτική απεικόνιση του μυοσκελετικού συστήματος του Τμήματος Ακτινολογίας και Βιοϊατρικής Απεικόνισης του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, στο Σαν Φρανσίσκο.

Ο καθηγητής Δημήτρης Κυρίτσης είναι πρόεδρος του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Khalifa στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Υπήρξε καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών και Επιστήμης του Πανεπιστημίου του Illinois at Urbana-Champaign, στην οποία εντάχθηκε το 2002. Υπήρξε, επίσης, μεταδιδακτορικός συνεργάτης και καθηγητής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών στο Πανεπιστήμιο του Yale. Είναι Αναπληρωτής Διευθυντής Σύνταξης του περιοδικού International Journal of Alternative Propulsion and the Journal of Energy Engineering και υπηρετεί μέλος της συντακτικής ομάδας του Combustion and Flame.

Ο Γεώργιος Δέλτας κατέχει τη θέση του καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Illinois, Urbana-Champaign. Έλαβε το διδακτορικό του στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Yale και μεταπτυχιακό στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο Yale. Αποφοίτησε B.Sc. στα Οικονομικά από το Massachusetts Institute of Technology.

Ο Χάρης Αγκυρόπουλος είναι Υποψήφιος Διδάκτορας στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Από το 2013, συμμετέχει ως βοηθητικό επιστημονικό προσωπικό στην διδασκαλία Μεταπτυχιακών μαθημάτων καθώς και μαθημάτων του προγράμματος E-learning.  Αρχές του 2014 συνεργάστηκε με την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας συμμετέχοντας έως και σήμερα σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΣΠΑ) σχετικά με την ενέργεια και το περιβάλλον.  Από τα τέλη του 2015 είναι ο Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων του Βρετανικού Πανεπιστημίου του Bolton σε συνεργασία με το New York College.

Κατέχει Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Εφαρμοσμένη Στατιστική (M.Sc.) από το Πανεπιστήμιο Πειραιά (2007) και βασικό πτυχίο στα Μαθηματικά από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2003).

Τα ερευνητικά του ενδιαφέρονται εστιάζονται στα πεδία της Θεωρητικής Οικονομετρίας καθώς και στους τομείς της Ενέργειας και τις επιπτώσεις της στο Περιβάλλον. Πιο συγκεκριμένα, η τρέχουσα έρευνά του μελετά θέματα υποφαινομενικών παλινδρομήσεων σε διάφορες ειδικές μορφές ανεξάρτητων χρονοσειρών.  Το ερευνητικό του έργο έχει δημοσιευτεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά όπως το Applied Economics Letters του οίκου Taylor & Francis Group.

Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από το Imperial College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και διπλώματος Μηχανολόγου Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο της Αθήνας.

Από το 2003 διδάσκει στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο την θεματική ενότητα των Ποσοτικών Μεθόδων και από το 2004 διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου μαθήματα σχετικά με την διοίκηση επιχειρήσεων όπως Επιχειρησιακή Έρευνα, Διοίκηση Παραγωγής, Διαχείριση Έργων και Διαχείριση Λειτουργιών.

Στο παρελθόν έχει διδάξει στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών και έχει διατελέσει επιστημονικός συνεργάτης στο Imperial College και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Έχει εργαστεί ως ελεύθερος επαγγελματίας εκπονώντας οικονομοτεχνικές μελέτες και επιβλέποντας τεχνικά έργα.

Έχει επιβλέψει πλήθος προπτυχιακών και μεταπτυχιακών διπλωματικών εργασιών στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Έχει συμμετάσχει σε τέσσερα ερευνητικά προγράμματα και τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εκτείνονται στα γνωστικά αντικείμενα της Επιχειρησιακής Έρευνας, της Διαχείρισης Έργων και της Διοίκησης Λειτουργιών και της Λειτουργικής Απόδοσης των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Email:  info_etopa@unipi.gr

 

Καραολή και Δημητρίου 80, Πειραιάς

Γραφείο 531